خبرنگار: نرگس خانمحمدی
به گزارزش امید اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، کولیوند برادر سه شهید و از ایثارگران دوران دفاع مقدس است و اینک فرصتی دست داده تا تداوم همان راه را این بار نه در مرزهای سیاسی و رو در رو با دشمن متجاوز، بلکه در ارتباط مستقیم با مردم پی بگیرد. مردمی که کویر با همه مهربانیش قناعت و تلاش بیوقفه را خوب به آنها آموخته است و شاید یکی از اصلیترین مولفههایی که چرخ توسعه را در این دیار بهتر به گردش درآورده است نیز همین باشد.
زبان حقیقی مسوولان، عملکرد آنهاست و خوشبختانه استاندار جدید سمنان در روز تولد ۵۷ سالگیاش در آیین معارفهاش به عنوان عالیترین مقام اجرایی استان صراحتا گفت «ترجیح میدهم با عملکرد خود صحبت کنم». استاندار سمنان به واسطه دو دوره حضور در مجلس شورای اسلامی و قائم مقامی وزیر کشور، در سطح ملی و رسانهای چهرهای شناختهشده محسوب میشود و همین، یکی از نکات قوت کلیددار استانداری سمنان است.
نکته مثبت دیگر کولیوند این است که جدا از قائم مقامی در وزارت کشور، سابقه فرمانداری و مدیریت در بدنه وزارت کشور را نیز دارد و همین تجربه میتواند به کار او در استانداری دارالمرحمه سمنان بیاید.
گرفتن دو دوره متوالی رای مردم، آن هم در کلانشهری مثل کرج که از آن به دلیل تنوع اقوام و مهاجرپذیری بالا به عنوان «ایران کوچک» نام میبرند، ویژگی مهم دیگری است که تجربهاش میتواند در استان مهاجرپذیری همچون سمنان که همچون طبیعت رنگرنگش به خاطر تنوع زبانی به «جزیره لهجهها» شهرت دارد به کمک استاندار جدید بیاید.
اگرچه دکتر کولیوند، عمده عمر مدیریتی خود را در کرج سپری کرده اما «کولیوندها” از ایلات شناخته شده در غرب ایران هستند و استاندار جدید سمنان نیز احتمالا ریشه در همین ایل داشته باشد و لذا خدمت او در استانی که ایلات و عشایر به نامی همچون ایلات ایلکایی، سنگسر و طولانی ترین مسیر کوچ عشایری ایران را دارد نیز می تواند یک فرصت برای بخشی مهم و مولد از جمعیت این استان باشد.
محمدجواد کولیوند، دانشنامه کارشناسی ارشدش در رشته مدیریت صنعتی را در سمنان گرفته و علاوه بر این حضور در مجلس و قائم مقامی وزارت کشور نیز سبب شناخت نسبی او از همه استانها و از جمله استان سمنان شده و لذا کولیوند با این سوابق نیاز زیادی به گذر زمان برای شناخت استان ندارد.
از همین رو میتواند از همین فردا منشأ اثر باشد. ضمن اینکه به گفته وزیر کشور، برنامه پیشنهادی وی برای اداره استان با استقبال دولتمردان روبهرو بوده و با اجماع مورد پذیرش اعضای کابینه چهاردهم قرار گرفته است. البته چنین رویکردی از مدیری با این کارنامه قطور چندان هم دور از انتظار نیست.
کولیوند که از خانواده شاهد است و خود نیز جانباز دوران دفاع مقدس است به گفته خودش، از ۱۳ سالگی در انقلاب و جنگ بوده و علاوه بر این، حضور در دستگاههای اجرایی مختلف و متفاوت چه از بعد نظارت و قانونگذاری به واسطه دو دوره حضور در خانه ملت و چه از نظر اجرایی به واسطه مدیریت در وزارت کشور، وزارت امور خارجه، پست بانک ایران، مخابرات ایران، دانشگاه، معاونت استانداری و فرمانداری و … همه و همه سبب میشود که یک شناخت مناسب و بطئی از اکثر دستگاههای اجرایی که برای مسوولی در قواره استانداری از «از نان شب واجبتر است» داشته باشد و این نکته نیز نکته مثبت دیگری است که میتواند به یاری دکتر کولیوند در استان سمنان بیاید.
حضور و مدیریت کولیوند در یکی از استانهای همجوار پایتخت و در شمال غربی تهران (البرز)، تجربه موثر دیگری است که میتواند اینک در استانی در شرق پایتخت به کار او بیاید، چراکه مدیریت طولانی در استانی در همجواری پایتخت، او را بیش از پیش با فرصتهای نهفته در پایتخت و موهبت نزدیکی به آن آشنا کرده است.
استان سمنان یک استان صنعتی است، اما از آنجا که برخلاف دیگر استانها، اکثر قریب به اتفاق واحدهای صنعتی مربوط به بخش خصوصی است، سکاندار استانداری باید ارتباط تنگاتنگی با بخش خصوصی داشته و عمیقا به این بخش موثر باور داشته باشد.
کولیوند امروز در آیین معارفه خود صراحتا اعلام کرد: پذیرای تمام کسانی که میخواهند در رونق اقتصادی کشور و استان سمنان کمک کنند هستم و دست آنها را میفشارم.
صحبتهای دیگر استاندار جدید نیز سطور سپید و پیامهای روشن و نانوشته دیگری نیز داشت. عالی ترین مقام اجرایی دولت پزشکیان در استان سمنان در روز معارفهاش اعلام کرد: ایجاد توازن در تمامی حوزههای استان در اولویت قرار دارد.
پالس مثبتی که میتواند امید و نشاط را در این حوزهها بیشتر کند. او همچنین وعده داد: بُرشهای استانی را در خصوص برنامه پنج ساله هفتم تدوین کرده و ایجاد توازن در تمامی حوزهها و بخشهای استان را در اولویت قرار میدهد.
پرداختن به موضوع آب به عنوان یکی از اساسیترین نیازهای استان سمنان نیز گویای شناخت محمدجواد کولیوند از نیازهای استان و اهمیت این مهم برای مردم استان کویری و تشنه سمنان است، نیازی که کولیوند باید بیش از هر موضوع دیگری، وقت و انرژیاش را صرف کند. موضوع مهمی که اگر به دست این مدیر کارنامهدار حل شود، نامی ماندگار و شهرتی محبوب برای او در خطه کویر به ارمغان خواهد آورد.
به هر حال، مهمترین تنگناها و چالش های استان سمنان که استاندار سابق از آنها به عنوان «تاج» یاد میکرد، همچنان پا برجا هستند؛ «ت» تصادفات جادهای همچنان در محورهای پرتردد و طولانی استان، قربانی میگیرد، «ا» آب هنوز به هیچ کدام از شهرهای استان نرسیده و سال به سال تابستانها عطش بیشتری احساس میشود تا آنجا که کاهش فشار آب شهری از تابستان گرم به فصول سرد سال نیز تسری یافته است و سرانجام «ج» جمعیت که طی این سالها نه در روند فرزندآوری و ازدواج جوانان تغییر محسوس و مثبتی دیده شده و نه در جایگاه استان در آمار طلاق، تغییر آنچنانی رخ داده است.
به هر روی مردم استان پهناور سمنان و ما فعالان رسانهای استان، معارفه دکتر کولیوند در روز تولدش را به فال نیک میگیریم و امید داریم دوران استانداری این رزمنده دوران دفاع مقدس به دورانی درخشان در حوزههای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و … استان تبدیل شود، دورهای که بعدها هر بار با تغییر استانداران این دیار، مورد بازخوانی قرار گرفت؛ از آن بهعنوان دورهای درخشان و طلایی یاد شود.
انتهای پیام/
https://omideghtesadonline.ir/?p=22990