خبرنگار: میلاد اصفهانی
به گزارش امید اقتصاد آنلاین به نقل از بانک توسعه تعاون، مهدی مسکنی، معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست شورای علمی اندیشکده تعاون، اظهار داشت: این اراده در بخش تعاون وجود دارد که سهم عمدهای از پیشبرد برنامههای دولت در حوزه اشتغال و مسکن را به عهده بگیرد.
وی افزود: چنانچه بخش تعاون در برنامههای دولت از جمله ساخت واحدهای مسکونی برای اقشار کمبرخوردار و ایجاد اشتغال برای جوانان و متقاضیان شغل، سهم مهمی را بر عهده گرفته و به اجرا درآورد، کارنامه مطلوبی برای تعاون قابل تصور است.
وی افزود: فعالیت برخی تعاونیها که در اجرای پروژههای مهم ملی و استانی ایفای نقش نمودهاند و الگوهایی که در نحوه فعالیت و جذب مشارکت مردمی بکار گرفته شده است مورد بررسی قرار گرفته است و معاونت تعاون به صورت پایلوت، با این تعاونیها در ارتباط است.
مسکنی تاکید کرد: روشهای تامین مالی مختلفی برای بخش تعاون وجود دارد و ابزارهای متفاوت برای حل این مساله بخش تعاون ارائه شده است و حل یکی از چالشهای جدی بخش تعاون مساله تامین مالی آنهاست.
وی تصریح کرد: ضروری است یک مدل درونزا از بخش تعاون در راستای حل این مشکل طراحی گردد و نسبت به حل این چالش اقدامات قانونی و اجرایی لحاظ گردد.
مدلهای نوین فعالیت تعاونیها بر پایه اصالت تعاون
محمد شیخ حسینی، سرپرست بانک توسعه تعاون سرپرست بانک توسعه تعاون در این جلسه گفت: شایسته است مدلهای نوین فعالیت تعاونیها بر پایه اصالت تعاون ارائه شود.
گسترش فرهنگ تعاون و تقویت تعاونیها نقش مهمی در توانمندسازی افراد در نواحی مختلف کشور دارد و اعتقاد به تعاون و توجه به کارکرد تعاون جهت تامین نیاز فعالین و تعاونگران حائز اهمیت است.
وی افزود: تعاون بار معنایی ویژهای دارد و در شرایطی که اکثر اقتصادها با محوریت سرمایه به پیش رفتهاند، در فرهنگ تعاون، توجه به سرمایه انسانی و بسط اقتصاد انسان محور جایگاهی ویژه دارد.
شیخ حسینی خاطر نشان کرد: دستیابی تعاون به سهم 25 درصدی در اقتصاد ملی بسیار مهم است و تدابیر و تلاشها و راهکارهای متنوعی برای مدلسازی نوین فعالیت تعاونیها در حال انجام است و اندیشمندان و دانشمندان نظرات ارزشمندی در این رابطه ارائه دادهاند.
سرپرست بانک توسعه تعاون گفت: بر این اعتقاد هستم که در بسط مدلها و ارائه روشهای نوین، حفظ اصالت و فرهنگ تعاون بسیار مهم است و شایسته است مدلها با رعایت اصول ارزشمند تعاون و مستقل از مدلهای شبه سرمایهداری ارائه شوند.
شیخ حسینی گفت: در مدلهای ارائه شده مباحث متنوعی درباره سهامدار عضو، سهامدار غیر عضو، نحوه اخذ تصمیمات، نظارت، حسابداری و مدل تامین مالی ارائه گردیده است و صاحب نظران نظرات و پیشنهاهای خود را در این رابطهها مطرح نموده و دستاوردهای مناسب عملی از این مباحث قابل تصور است.
سرپرست بانک توسعه تعاون گفت: پیشنهادها و ایدههای متنوعی برای گسترش محصولات بانکداری اسلامی ارائه میشود که بخش طراحی و توسعه محصول بانک با صاحبنظران و ایدهپردازان در ارتباط است و محصولات بر مبنای فقهی و مطابق قواعد بانک مرکزی قابلیت طراحی و اجرا مییابند.
در این جلسه مسعود عالمی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و رییس موسسه تحقیقات جمعیت کشور، حجتالاسلام احمدعلی یوسفی رییس مرکز راهبردی اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه قم، ، ذوالفقارزاده عضو هیات علمی دانشگاه تهران، جمال رحیمیان معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی به عنوان اعضای شورای علمی اندیشکده تعاون، محمد رضا رضایی نژاد مدیر عامل تعاونی پیشگامان کویر، سید معین هاشمی مدیر کل دفتر توسعه تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شهرام بخشا رییس اداره کل روابط عمومی بانک توسعه تعاون، حمید بختیاری معاون طراحی و توسعه محصول اداره کل هوش کسب و کار و توسعه محصول بانک توسعه تعاون و رائیجی رییس اندیشکده تعاون نیز مطالب تخصصی مطرح نمودند.
انتهای پیام/
https://omideghtesadonline.ir/?p=14999